Gjør din nettside synlig for søkemotorene

Hva er søkemotoroptimalisering / SEO? Søkemotoroptimalisering betyr, som det ligger i ordet, å gjøre nettsiden mer synlig slik at den oppnår en bedre rangering på søkemotorenes resultatsider. Google er uten sidestykke den mest brukte søkemotoren.

Hvem kan hjelpe din bedrift med søkemotoroptimalisering?

I den senere tid har det vokst frem mange firmaer som ønsker å søkemotoroptimalisere bedriftenes hjemmesider. Felles for alle disse firmaene er at alle sammen skal klare å få akkurat din hjemmeside oppover på Googles treffliste. Smak litt på dette. Et firma som ikke har noe med Google å gjøre garanterer deg at de skal klare å få deg opp og frem på trefflisten. Ikke glem at de benytter samme budskap til alle de selger til.

 

Hvordan søkemotoroptimalisere?

Skal man få treff hos Google må man innrette sin hjemmeside etter visse kriterier. For å forstå disse kriteriene må vi først se litt på Googles mål. Google ønsker å hjelpe nettsurfere til å finne relevant informasjon. For å klare dette har de utviklet en hemmelig algoritme som helautomatisk analyserer en hjemmesides innhold. Første bud for å bli indeksert på et spesielt søkerord et at det søkerordet nettsurferen benytter faktisk er med på deres hjemmeside.

 

Velg dine ord med omhu

Husk at det er en datamaskin som analyserer teksten, ikke en saksbehandler. Et dataprogram kan kun blindt forholde seg til det enkelte ord. Det er derfor meget viktig at du som eier av hjemmesiden da benytter de aktuelle søkerordene korrekt på din hjemmeside. Rådet er her meget enkelt, skriv en god artikkel som har med alle aktuelle søkerord. Gjenta gjerne aktuelle søkerord noen ganger i teksten, men ikke overdriv. Bruk de viktige ordene i overskriftene og bildeteksten. Det du nettopp nå har lært er en viktig del av det som kalles søkermotoroptimalisering. En viktig del av den mystiske søkermotoroptimaliseringen er enkelt sagt å flette inn noen aktuelle søkeord. Google har også en del andre kjente paramenter de vektlegger for å gi god indeksering. Ingen er helt sikre på hva dette er, men rykter og erfaring har gitt oss i bransjen mange ideer om hva man bør gjøre.

Skal man få treff hos Google må man innrette sin hjemmeside etter visse kriterier.


Les også:

Tips ved valg av domenenavn
Registrere domenenavn
Hjemmeside
Nettbutikk