Domenenavn - din unike adresse på internett

Nedenfor finner du noen generelle råd og tips om valg av domenenavn, men ring oss gjerne dersom du ønsker å få råd og veiledning om hvilket eller hvilke domenenavn du skal velge. Vi kan da samtidig sjekke om domenenavnet du ønsker er ledig, og eventuelt bidra til å finne alternative domenenavn.

Hvorfor velge Firmanett som registrar?

Firmanett har lang erfaring som registrar(domeneleverandør), og vi hjelper deg med registrering av domener under de fleste toppnivåer, dvs .no, .com, .org, osv.

Personlige råd og veiledning

Vi er, i motsetning til en del av våre konkurrenter, tilgjengelig for å gi personlige råd og veiledning om alt som omhandler domenenavn. Har du allerede et domene som du ønsker å flytte til oss, er vi selvsagt behjelpelig med dette.

Fri support følger alle våre tjenester, og du kan derfor være trygg på at vi hjelper deg med de tjenestene du måtte ønske å knytte opp til ditt/dine domenenavn.

Du slipper også å bruke tid på å sette deg inn i kompliserte administrasjonssystem. Vi er bare en telefon unna, og bistår med alt det praktiske rundt domenehåndtering.

Valg av domenenavn

Domenenavnet bør være enkelt å huske, uttale og oppfatte.
For bedrifter med et forholdsvis kort og enkelt firmanavn er det mest naturlig å ha firmanavnet som domenenavn, for eksempel firmanett.no. Dersom din bedrift har et langt navn, for eksempel ”maskinentreprenør Andersen og sønner”, er det hensiktsmessig å forsøke å lage et kortere domenenavn som sier noe om hvilken bedrift som innehar domenet, for eksempel andersenmaskin.no

For en del bedrifter er det relevant å sikre seg domenenavn som dekker produkt- eller merkenavn. Dette kan gjøre det lettere for kunder og potensielle kunder å finne nettsiden din.  Vi gir deg gjerne råd om dette.

.no eller .com eller .net - hva skal jeg velge?

Som hovedregel kan man si at norske bedrifter bør velge et domenenavn under .no som sitt hoveddomene. Norske nettbrukere søker først på .no når de leter etter en norsk nettside, og .no domener inngir også troverdighet hos norske nettbrukere. Du vil også oppnå en bedre plassering i søkemotorene når brukerne søker fra Norge etter et norsk nettsted. Google vil umiddelbart oppfatte nettstedet ditt som norsk. Dersom bedriften din også retter seg mot et utenlandsk marked bør du i tillegg registrere domenet som tilhører landet eller landene bedriften har et marked i. Hvis bedriften enda er i vurderingsfasen når det gjelder etablering i utlandet er vårt råd at det er bedre å sikre seg domenenavnet nå enn å avvente. Kostnaden knyttet til å inneha rettighetene til domenenavn er lav, og det er kjedelig å oppdage at domenet er opptatt på et senere tidspunkt bare fordi dere skulle spare noen hundrelapper.
I tillegg anbefaler vi også at bedrifter registrerer de mest vanlige domenene som .com, .net., etc dersom de ønsker å forhindre at andre oppretter nettsider på disse som feilaktig kan assosieres med bedriften, eller for å forhindre at konkurrenter registrerer disse domenene.

Er ikke domenet du ønsker ledig?

Mange ringer oss når de oppdager at domenet de ønsker er tatt av noen andre. Vi hjelper gjerne til med å finne et alternativt domenenavn som dekker deres behov og ønsker. Vi gir også råd og ordner det praktiske rundt et eventuelt eierskifte dersom du vil forsøke å kjøpe et domenenavn som allerede er registrert av noen andre. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at vi ikke har mulighet til å føre kontakten med eieren for deg, ettersom dette vil være i strid med vår rolle som registrar.

Domenenavnet bør være enkelt å huske, uttale og oppfatte.


Les også:

Registrere domenenavn
Hjemmeside
Nettbutikk