Forside
Om SIL Håndball
E-post og Telefonliste
Styret
Medlemmer Styret
Møter Styret
Ansatte
Dummy Side
Styrevedtak
Sportslig Utvalg
Sportsplan
Barnehåndball
Trenere
Informasjon Trenere
Politiattest Trenere
Foreldrekontakter
Informasjon Foreldrekontakter
Møter Foreldrekontakter
Dommerrefusjon
Registrering Spillere og Lag
Medlemskap og Lisens
Arrangement
Bussavtale
Rollebeskrivelser
Hvordan engasjere flere
Årshjulet
Kurs
Foreldre
Informasjon Foreldre
Aktivitetsavgift
Dugnad
Salg av lodd
Lisens og Forsikring
Dommere
Lagenes Sider
Gutter
G98
G99
G00 Strindheim
G01
G02
G05 Åsvang
G03 Åsvang Brundalen
G03 Strindheim
G04 Strindheim
G04 Åsvang
G06 Åsvang
Jenter
J18, DS2
J99 Åsvang
J16
J00 Brundalen Åsvang
J00 Strindheim
J01 Åsvang
J01 Strindheim
J01 Vakter
J02 Åsvang
J02 Strindheim
J03 Åsvang/Brundalen
J03 Strindheim
J04 Åsvang
J05 Åsvang
Kokebok Lagssider
Strindheim ELITE
Støttemidler
Støtte fra klubben 2014
Støtte fra andre
Halltid
Melde Skader
Nyttige Lenker
Håndball-Kontoret
Kontakt oss
Håndballskole Rekrutt
Invitasjon
Påmelding
Minihåndballturnering
Strindheim Cup
Beredskapsplan
MX Sport
Sportsplan
Vi har utviklet en egen sportsplan som vi har kalt
FRA LEK TIL SPILL...
Denne sier noe om Målsettinger knyttet til
Taktikk, Teknikk, Fysisik trening og Sosialt.
Denne presenterer vi under.
Ønsker du en utskriftsvennlig versjon
finner du den her:
Sportsplan
Målsetninger
Strindheim skal spille teknisk og offensiv håndball.
Spillerne skal gis utfordringer på sitt ferdighets- og ambisjonsnivå.
Det er ønskelig at spillere hospiterer på andre alderstrinn.
Alle lagene i Strindheim skal spille ut ifra de samme grunnprinsippene. Dette gjør at hospitering blir enklere. Ferdighetene løp, hopp, kast og mottak skal stå sentralt og prege alle øvelser og leiker.
Senior/Hovedtrener skal ha et oppfølgings – og utdanningsansvar nedover i organisasjonen.
Taktikk
Alle lag skal trene på å spille utgruppert i forsvar fra 10-års alderen.
Ved 11-12 årsalderen kan lagene begynne å tilnærme seg et 3:2:1/5:1 forsvar.
Seniorlagenes primære forsvarsformasjon er 3:2:1/5:1.
Fra 14 årsalderen bør lagene også trene på en alternativ forsvarsformasjon (6:0) og kjenne til forskjellige forsvarsformasjoner.
Alle lag bør jobbe med å organisere overgangene fra forsvar til etablert angrep. Man skiller da mellom superkontringer (1 spiller) og kollektive kontringer (flere bølger).
I etablert angrep jobber man primært med kollektive bevegelsesmønster hvor spillerne blir utfordret til å velge mellom flere mulige alternative løsninger. Sekundært kan man jobbe med spesifikke trekk eller avtaler mellom to eller flere spillere.
Teknikk
All teknisk trening skal ta utgangspunkt i spillernes individuelle tekniske nivå, høyt aktivitetsnivå og det å holde utøverne i flytsonen. Alle spillere skal være mest mulig aktiv med ball.
Dribling, finter, skudd og pasninger er tekniske ferdigheter vi i Strindheim prioriterer høyt. Elementer av disse teknikkene bør inngå i alle treninger.
Ved 13 -14 årsalderen bør alle beherske ei finte til begge sider.
Kast og mottak skal være en viktig del av treningen for de minste utøverne. Spillerne bør lære seg grunnskudd og hoppskudd.
Selv om man her har prioritert dribling, finter, skudd og pasninger, betyr ikke dette at det ikke skal trenes på andre ting. Generell ballbehandling, sperreteknikk, fallteknikk, løpsteknikk osv er også viktig å trene på.
Trening på forsvarsteknikker skal også være en viktig del av treningen. Fotarbeid, grunnstilling, støting, takling, blokkering og erobring.
Fysisk form (styrke, utholdenhet, koordinasjon, bevegelighet)
For å kunne spille offensiv teknisk håndball er man avhengig av å ha hurtige og spenstige spillere. Trening på hurtige vendinger og småspurter bør på en eller annen måte inngå som en naturlig del av treningen. Her kan man bruke ulike former for stafetter eller konkurranser. Kort intervalltrening er også en god måte å jobbe med hurtighet og utholdenhet. Det at fysisk trening forebygger skader er nok en god grunn til å trene fysikk. Trening med egen kropp(push-ups, sit-ups, hopp osv.) og etterhvert trening med medisinballer, kan være viktige innslag på treninger etter 11-12 års alder.
For å kunne holde et høyt tempo over relativt lang tid (kamp), bør man også drive med utholdenhetstrening. Man kan gjøre det til en vane at spillerne, fra og med 12 års alderen, løper seg en tur før treninga starter (minst 1 gang i uka) slik at man ikke trenger å bruke halltid til å varme opp. Man kan da løpe rolig til å begynne med, for så å øke tempoet seinere.
Bevegelighetstrening er viktig for å opprettholde et godt bevegelsesutslag i alle ledd i kroppen. Tilfredsstillende bevegelsesutslag og smidighet danner et godt grunnlag for tekniske ferdigheter. I tillegg forebygger det skader.
Alle lagene i Strindheim skal aktivt jobbe med å gi utøverne sunne holdninger til kosthold. Spesielt har man et ansvar på cuper og reiser, hvor utøverne naturlig spiser mat i regi av klubben
Sosialt
Alle spillere i Strindheim skal føle seg trygge og velkommen på trening.
For å kunne gi alle spillere utfordringer på sitt nivå, er vi avhengige av at spillere hospiterer på andre lag enn sitt eget. For at spillerne skal ha lyst til å gjøre dette må det også brytes ned en del sosiale barriærer mellom lagene. Det er derfor ønskelig at lagene har sosiale aktiviteter sammen slik at spillerne blir kjente med hverandre. Dette skaper en god klubbidentifikasjon. Man tilhører ikke bare sitt eget lag, men er også en del av Strindheim håndball.
Hvert lag bør ta initiativ til sosiale aktiviteter med laget som er året yngre.
Admin